Elcubi BV

Airconditioning

Koelen én verwarmen

Onder airconditioning verstaat men het behandelen van de lucht in een ruimte waarin personen verblijven om een zo aangenaam mogelijke temperatuur te verzekeren. Daarnaast wordt ook het vochtigheidsgehalte, de zuiverheid én de luchtcirculatie geoptimaliseerd.

Een airco kan koelen én verwarmen. Kies je voor een mono- of multisplit? Cassette of wandmodel? We bekijken samen de mogelijkheden!

Klimatisering

Volgende kenmerken zijn bepalend voor een ideale én gezonde leefomgeving.

Een airco houdt de temperatuur constant op peil: hoe minder het menselijk lichaam onderhevig is aan temperatuurschommelingen, hoe beter het lichaam functioneert.

Tijdens warme zomerdagen haalt je airco ook vocht uit de lucht. Algemeen wordt aanvaard dat de ideale vochtigheidsgraad in de lucht tussen 40-60% bedraagt. Onze moderne aircosystemen zorgen ervoor dat deze vochtigheidsgraad steeds behouden blijft.

Dankzij de filters waarover een airco beschikt, worden fijn stof, pollen, rook én bacteriën uit de lucht gefilterd. Een airco zorgt ervoor dat je steeds gezonde lucht inademt.

Tocht ontstaat door het te snel circuleren van lucht in een ruimte. Deze tocht zorgt voor afkoeling van het lichaam of gedeelten ervan waardoor verkoudheden ontstaan. De huidige airco-installaties zorgen voor aangepaste luchtsnelheden die geen tocht met zich meebrengen.

Een aircotoestel kan ook enkel aangezet worden om de lucht te ventileren. De binnenlucht van een ruimte wordt gefilterd zonder te koelen of te verwarmen. Doordat de lucht in beweging is geeft dit op zich al een verfrissend gevoel.

Airco van Elcubi

Wij werken uitsluitend met airconditioningoplossingen van Samsung. Deze worden standaard geleverd in warmtepompuitvoering. Je kan dus met onze airco’s koelen én verwarmen. 

De voordelen?

WindFree™, een unieke ervaring

Realisaties