Elcubi BV

Thuisbatterijen

De toekomst van duurzaamheid

Een thuisbatterij is de perfecte aanvulling bij duurzame productie van energie. Met een thuisbatterij kun je het teveel aan energie dat je zonnepanelen opwekken opslaan voor gebruik na zonsondergang. Het staat toe je verbruik zorgvuldig op te volgen en je batterij op te laden tijdens daluren. 

Opslag van energie

Wanneer je zonnepanelen energie opwekken, gebruikt je huis enkel de elektriciteit die je op dat moment nodig hebt. Het overschot aan zonne-energie wordt op dat moment naar het elektriciteitsnet gestuurd. Op momenten dat je meer elektriciteit nodig hebt dan je produceert, neem je dan weer zogenaamde ‘grijze stroom’ van het net.

Door gebruik te maken van een thuisbatterij kan je je overschot aan opgewekte hernieuwbare energie opslaan en gebruiken op de momenten dat de zon niet voldoende schijnt. Je energieverbruik wordt geoptimaliseerd, je wordt minder afhankelijk van externe factoren én je maakt van je huis een groene leefomgeving.

Met een thuisbatterij begin je direct te besparen op je energiefactuur.

Investeer nu

Wanneer je een thuisbatterij met omvormer installeert heb je de keuze om er zonnepanelen op aan te sluiten òf te communiceren met een reeds bestaande installatie.

Wij komen graag ter plaatse om de mogelijkheden te bespreken. Contacteer ons nu en boek een vrijblijvend adviesgesprek!

Realisaties